Asbestonderzoek

Asbestonderzoek laten uitvoeren? In Nederland en België komen er zes verschillende soorten asbest voor, waarvan chrysotiel, amosiet en crocidoliet de meest voorkomende zijn. Met de verwerken in ruim 3.500 verschillende producten is asbest bovendien veelvoorkomend én soms lastig te herkennen. Asbest laten onderzoeken is daarom van groot belang, aangezien het niet altijd duidelijk is óf er asbest aanwezig is en in welke mate/hoeveelheid.
Asbestinventarisatierapport

Een asbest onderzoek uitvoeren kan een taak met gezondheidsrisico's zijn. Je moet daarom exact weten wat je doet en de hulp inschakelen van een professional. Asbest Inventarisatie Nederland B.V. is al meer dan 30 jaar dé specialist op het gebied van asbest onderzoeken en asbestinventarisaties op locatie.

Asbest onderzoeken door experts

Het is op dit moment nog niet verplicht om asbest te verwijderen, maar dit zal in de toekomst zeker gaan veranderen. Vanaf 2024 gaat de overheid strenger controleren op de aanwezigheid van asbest en zullen er flinke boetes uitgedeeld gaan worden. Kortom, het is van groot belang dat u tijdig uw dak te laten controleren op de aanwezigheid van asbest. Dit begint allemaal bij een asbest onderzoek die u zekerheid geeft.

Het is daarbij verstandig om te kiezen voor een expert om asbest te laten onderzoeken. Asbest Inventarisatie Nederland biedt daarbij een analyse aan op afstand via onze asbest test, waarbij u zelf een monster kunt nemen en deze opstuurt. Vervolgens zullen wij een asbestanalyse uitvoeren om te constateren of het materiaal asbesthoudend is of niet. Wordt er asbest aangetroffen, dan kunnen wij u ook informeren over welke soort asbest is aangetroffen en wat de meest logische vervolgstappen zijn om het risico zoveel mogelijk in te dammen.

Asbest Onderzoek Kosten

De kosten van een asbestonderzoek kunnen erg uiteen lopen. Indien wij een grondig en compleet asbestonderzoek op locatie komen uitvoeren kunt u denken aan een bedrag van €200-€600. Wilt u eerst zeker weten of er asbest aanwezig is? Dan raden wij u de goedkopere manier aan, namelijk via de asbest test kit. Op die manier weet u voor een klein bedrag of een groter asbestonderzoek wel nodig is.

Deskundig & Snel

Ontvang een gratis offerte voor uw asbestinventarisatie

Gratis offerte ontvangenOfferte
Of bestel een asbest test kit
Asbestinventarisatie icon21
Al meer dan 30 jaar ervaring
Meer dan 1.000 rapporten opgesteld
Een snelle afhandeling
Vaste scherpe prijzen
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact met ons op
Asbestinventarisatie icon21